RED BULL FLUGTAG ~ ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΠΙΛΟΤΟΙ !

Red Bull Flugtag

Η πιο περίεργη μέρα πτήσης επιστρέφει στην Αθήνα...

Το Red Bull Flugtag, ο διαγωνισμός αυτοσχέδιων πτήσεων, χτυπά και πάλι στην Αθήνα! Ερασιτέχνες «πιλότοι» καλούνται να κατασκευάσουν αυτοσχέδιες μηχανές και να βάλουν φτερά στη φαντασία τους...

Τι θα κάνουν οι «πιλότοι»; Θα πάρουν φόρα με τις ιπτάμενες μηχανές τους από τον ειδικά διαμορφωμένο διάδρομο απογείωσης 30 μέτρων και θα ανοίξουν τα φτερά τους με τελικό προορισμό το απόλυτο γαλάζιο ή τον πάτο της θάλασσας! Το συναρπαστικό event είχε ξανακάνει στάση το 2005 στη Μαρίνα του Αγίου Κοσμά και είχε γίνει χαμός.



Μέχρι τις 17 Απριλίου, οι επίδοξοι πιλότοι και οι ομάδες τους από κάθε γωνιά της Ελλάδας καλούνται να υποβάλλουν στις «Υπηρεσίες Εδάφους» του Red Bull Flugtag την αίτησή τους, καθώς και ένα σχέδιο της κατασκευής τους, η οποία θα πρέπει να πετάει αποκλειστικά και μόνο με χειροκίνητη ώθηση. Όσο για το «όχημα», δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τα 200 κιλά σε βάρος, ενώ κάθε ομάδα μπορεί να αποτελείται μέχρι και από τέσσερα συνολικά άτομα.

Από τι θα κριθείς; Από 3 απλά πράγματα: απόσταση πτήσης, δημιουργικότητα, σκηνική παρουσία: αυτά μόνο μετράνε στην Ημέρα Πτήσης! Αν έχεις εφευρετικό πνεύμα και... περίσσιο θάρρος, μπορείς να γίνεις ένας από τους τολμηρούς «πιλότους» που θα πάρουν φόρα από τη ράμπα του Red Bull Flugtag, θα πετάξουν πάνω από τη θάλασσα του Φαλήρου και στη συνέχεια θα βουτήξουν θεαματικά στα νερά του.

Red Bull Flugtag - Κυριακή 24 Ιουνίου, Πλατεία Νερού - Ολυμπιακός Πόλος Φαλήρου

Περισσότερες πληροφορίες στο site του event


Delamagen.gr